UA-85672029-1
 

Sibiriska kissen

 

Elsa

Elsa är åtta år gammal och har haft fyra kullar. Hon kommer från Torshälla och har stamnamnet S*Kitezj-Grad Nusha af Abaz. Elsa är svartsilvertabby-vit och har en championtitel. 

Elsa är en innekatt med en utegård, där hon spenderar mycket tid. Hon gillar också att gå långsamma nattpromenader med husse, men kopplet är lite för kort för att kunna klättra i träd. Fåglar är intressanta, och vattenlekar säger hon inte nej till, så länge de inte innefattar schampo. Självklart är hon VÅR mest älskade familjemedlem, även om hon tycker att vi bor hos henne.  

Trots att det inte alls är roligt att vara på utställning och bli bedömd har Elsa lyckats få en championtitel. Se länk för Elsas stamtavla. Elsas stamtavla.


 

Om sibiriska katter 

På hemsidan för Sällskapet Sibirisk Katt kan du läsa följande:

Sibirisk katt är en naturlig ras som har utvecklats i Ryssland under många århundraden. En Sibirisk katt är kraftig och muskulös. Den växer långsamt och anses inte vara fullvuxen förrän vid fem års ålder. Den ska ha stora runda tassar, medellång svans och en kort kraftig hals.

Den Sibiriska katten har ett väldigt trevligt temperament – de är pratsamma, sociala och läraktiga. En del säger att de är ”hundlika” och anspelar då på att katterna ofta är där människorna är. De är också mycket aktiva katter som tycker om att leka och lära sig saker, samtidigt som de naturligtvis också är keliga och tycker om människors sällskap. Helt klart är de stora personligheter och mycket egensinniga individer. Två sibiriska katter är inte två sibbar utan två enskilda individer.

Sibirisk katt är populär bland allergiker eftersom många allergiker har visat sig tåla denna ras. Det beror på att Sibirisk katt generellt sett har en mindre mängd av proteinet Fel d 1, som är ett av de ämnen som är mest allergiframkallande hos katter. 

En Sibirisk katt fungerar bra som innekatt förutsatt att man aktiverar den ordentligt. Den Sibiriska katten är ingen katt som bara mår bra av att vara inne ensam många timmar om dagen för att sedan ha en matte eller husse som sitter i tv-soffan och inte orkar leka med den. Den Sibiriska katten behöver aktivering och omvårdnad för att må bra och trivas. Det är en aktiv katt som älskar att leka, klättra och hoppa. Den Sibiriska katten är en muskulös katt och hoppar med lätthet upp på höga skåp, avsatser och till och med på gardinstänger. Ett gediget klätterträd från golv till tak rekommenderas om man inte vill att de ska hoppa på möblemanget!

http://www.sibiriskkatt.se/sibirisk-katt/